Hoe kies ik de beste pocketveermatras?

Hoe kies ik de beste pocketveermatras?

Wanneer kies je het best voor een pocketveermatras? En hoe doe je dat?

Wanneer kies je voor een pocketveermatras?

Een pocketveermatras geeft zowel ondersteuning als comfort. Je kan een pocketveermatras met verschillende soorten bodems combineren, zolang deze bodems een egale ondersteuning en goede ventilatie bieden.

Indien je reeds goede lattenbodems hebt, kan je deze behouden. De lattenbodem moet de matras horizontaal ondersteunen en mag dus niet doorzakken. De afstand tussen de latten mag ook niet te groot zijn. De matras kan verder egaal ondersteund worden door een drukverdelend matje.

Een pocketveermatras combineert ook goed met een boxspring of een spiraalveerbodem.

De bodem heeft in geen geval een ondersteunende werking. Indien de bodem een ondersteunende werking heeft, belemmert een pocketveermatras de werking omwille van zijn dikte en stugheid.

Je kiest dus voor een pocketveermatras

  • wanneer de samenstelling van de pocketveermatras een ergonomische ondersteuning biedt in functie van je lichaamsbouw.
  • wanneer je bodem geen ondersteunende werking heeft. De matras biedt de ondersteuning.
  • wanneer je een voorkeur hebt voor een veerkrachtige ondersteuning en verend ligcomfort.

Hoe kies je een pocketveermatras?

Een pocketveermatras is opgebouwd uit stalen veren die afzonderlijk verpakt zitten in textielzakjes. Deze veren zijn vaak opgedeeld in 3, 5, 7 of meer zones. Er zijn verschillen in de hoeveelheid veren/m2, draaddikte, vorm van de veer, aantal draaiingen, enzovoort.

Rond de veren is er vaak een rand uit koudschuim. Deze rand zorgt voor stabiliteit van de matras. Lig je in het midden van een tweepersoonsbed (met twee matrassen), dan lig je op deze koudschuim rand. Lig op het middenvlak van de matras voor een goede ondersteuning.

Op de veren ligt een drukverdeler en een afdeklaag. De afdeklaag kan bestaan in verschillende materialen. De afdeklaag in onze pocketveermatrassen bestaat uit latex omwille van zijn elasticiteit en drukverdelende werking.

De opbouw en de zonering van een pocketverenmatras zorgen voor een bepaalde ondersteuning. Je kiest de samenstelling van de matras in functie van je lichaamsbouw. Vaak bestaat er voor een bepaalde samenstelling verschillende hardheden. De hardheid van de matras kies je in functie van je lichaamsgewicht en -lengte.

Heel vaak is de samenstelling van een pocketveermatras op voorhand al beslist. Vind je geen pocketveermatras die je lichaamsbouw goed ondersteund, kan je soms kiezen voor maatwerk. Met een pocketveermatras op maat kunnen we een matras maken waarbij we de plaatsing van de veren met verschillende draaddiktes nog kunnen kiezen.

Een pocketveermatras moet je wervelkolom in een neutrale houding ondersteunen. Naast een goede ondersteuning moet een pocketveermatras comfort bieden en geen grote druk uitoefenen op je lichaam.