Hoe kies je het beste ergonomische hoofdkussen?

Hoe kies je het beste ergonomische hoofdkussen?

Het beste ergonomische hoofdkussen is een hoofdkussen aangepast aan je lichaamsprofiel, je matras en je slaaphouding.

Keuze van hoofdkussen in functie van je lichaamsprofiel

Ben je licht-of zwaargebouwd, ben je lang, smal, eerder klein of geblokt? De vorm van je hoofd, nek en schouders bepalen de ondersteuning die je hoofdkussen u moet geven gedurende uw slaap.

Over het algemeen geldt dat wanneer je eerder fijngebouwd en licht bent, je een zacht en/of laag hoofdkussen nodig hebt. Ben je breed van gestel of zwaargebouwd, heb je een hard en/of hoog hoofdkussen nodig. Ben je geen van beide, heb je eerder een hoofdkussen nodig dat zich in de ‘medium grootorde’ bevindt.

Keuze van hoofdkussen in functie van je matras

Slaap je op een zachte, medium of harde matras? De mate dat je lichaam kan wegzakken in de matras, bepaalt ook hoe hoog of hard je hoofdkussen mag zijn.

Ook de materialen van je matras kunnen een bepaalde invloed hebben op de keuze van het hoofdkussen. Zakt je schouder onder je uit, kan je bijvoorbeeld een hoofdkussen nodig hebben met een nekrol om dit effect tegen te werken zodat je nek toch nog ondersteund kan blijven.

Keuze van hoofdkussen in functie van je slaaphouding

Tot slot kies je een hoofdkussen ook in functie van je slaaphouding. Slaap je op uw rug, dan is de afstand van je hoofd en nek tot de matras niet zo groot. Een eerder laag hoofdkussen is dan geschikt. Slaap je voornamelijk op je zij, dan is de afstand van je hoofd en nek tot de matras groter omwille van je schouderbreedte. Afhankelijk van de breedte van je schouders, wordt je hoofdkussen hieraan aangepast. Buikslapen is eigenlijk niet zo goed, omdat er veel torsie ontstaat op je nek en aanliggende structuren. Is dit een gewoonte of slaap je graag toch even op je buik, is het beter om je hoofdkussen weg te duwen of te kiezen voor een laag hoofdkussen. Op deze manier wordt je hoofd niet nog eens extra naar achteren geduwd.

Slaap je veel op je zij maar ook op je rug, dan bestaan er ook hoofdkussens met aangepaste zonering. Van zodra je draait in je slaap, kom je automatisch terecht op een zone die meer of minder ondersteund in functie van je slaaphouding.

Laat je adviseren!

Op basis van deze informatie leggen wij alle puzzelstukjes samen en zoeken naar het beste hoofdkussen. Wij houden ook rekening met je persoonlijke voorkeur voor een eerder hard of zacht hoofdkussen.
Al onze hoofdkussens zijn voorgevormd en bestaan uit latex. Latex is een elastisch rubberschuim dat zich makkelijk aanpast naar de vorm van je hoofd en nek. Het is vormvast. Dit wil zeggen dat wanneer je in uw slaap beweegt, het hoofdkussen zich onmiddellijk aanpast. Als je niet op het hoofdkussen ligt, neemt het onmiddellijk zijn originele vorm opnieuw aan. Eenmaal je het juiste hoofdkussen gevonden hebt, ben je dus voor enkele jaren gerust.

Ik wil gratis een hoofdkussen op maat thuis uitproberen