Andere bodems

Hydraulische lattenbodem

Dit systeem is gebasseerd op het principe van communicerende vaten: duw je een lat in, dan wordt de olie weggeleid naar een andere zone, waar dan meer druk zal ontstaan. De steun komt dus voornamelijk vanuit de bodem. Meestal wordt bij dergelijke bodems gewerkt met latexmatrassen. 

In ruglig worden de benen hoger gehouden waardoor er een relatief goede steun komt in de lage rug. Houd er rekening mee dat de romp in zijlig mogelijks te diep doorzakt ten opzichte van de schouders en de benen. Ook voor een buikslaper dient er opgelet te worden dat er geen holle rug optreedt. 
vb: Dorsoo

schotelbodem

 Deze bodem bestaat uit verende schotels, soms over de gehele bodem, soms enkel op bepaalde zones. Door de verende werking van de schotels is het bijvoorbeeld niet mogelijk om hier een pocketverenmatras op te leggen, maar beter een schuimmatras zoals latex.

De steun moet dus geregeld worden vanuit deze bodem daar de steun niet vanuit de matras kan komen. Probeer daarom de schotels zo goed mogelijk af te stellen op uw lichaamsbouw. Blijft de schouder te hoog? Krijgt de lage rug te weinig steun? Kom dan zeker vrijblijvend langs voor advies.
vb: Lattoflex Winx