Lattenbodem

Een ergonomische lattenbodem die voor ieder individueel ingesteld kan worden

  • Vraag een goed advies aan onze kinesisten
  • Geen miskoop, aanpassingen ook mogelijk na aankoop
  • Al 20 jaar de beste bodem op de markt

Waarom is onze lattenbodem de beste op de markt;

Hoewel een lattenbodem niet meer 'hot' is in de slaapwereld (vele winkels werken er zelfs niet meer mee), is dit systeem een van de beste voor je rug. Onze kinesisten werken hier reeds meer dan 20 jaar mee en zijn nog steeds grote fan van dit systeem omwille van de grote instelbaarheid en kwaliteit.

instelbare hardheid

Ons lichaam is niet gemaakt in een kaarsrechte lijn, maar heeft verschillende contouren: bredere schouders, een smalle taille, een zwaarder bekken,... Het spreekt voor zich dat uw slaapsysteem hieraan aangepast moet worden.

Bij onze lattenbodem kan de hardheid van elke lat apart geregeld worden. Door een schuivertje onderaan elke rotule dat de weerstand in 3 standen kan wijzigen. Zo houden onze kinesisten elke wervel onder controle tot dat de perfecte houding bekomen wordt.

onbeperkte beweeglijkheid

Een goede lattenbodem gaat u altijd helpen om voldoende te bewegen in uw slaap. Beweging is dan ook een belangrijk aspect tijdens het slapen.

De latten van onze bodem zijn onbeperkt in hun beweging dankzij hun zwevende structuur. Geen enkele andere bodem heeft dit. Zo gaat de bodem uw bewegingen altijd ondersteunen. 

zwevende latten

Wat onze lattenbodem ook uniek maakt zijn de zwevende latten. Ze zijn niet gemonteerd op een houten frame zoals bij alle andere bodems, met als grote voordeel dat je de bodem over de ganse breedte kan gebruiken.

Dit is een groot voordeel voor als je bijvoorbeeld graag in het midden van je bed slaapt, deze bodem voelt in tegenstelling tot andere typen niet harder aan in het midden.

inbouwen in bedkader naar keuze

Wilt u de beste ondersteuning voor uw rug, maar ook een mooi bed? Onze lattenbodem kan in bijna elk bedkader ingebouwd worden. Zo kan u zelfs de look hebben van een boxspring, met de perfecte ondersteuning vanuit onze bodem.

De lattenbodem met latexmatras

Een goede lattenbodem volgt de contouren van het lichaam en is opgedeeld in verschillende steunzones. Een belangrijk principe: de matras op een lattenbodem moet toelaten dat de bodem communiceert met het lichaam. Een harde, te dikke matras doet de werking van de bodem teniet en zo heeft het weinig zin om te investeren in een goede lattenbodem.  De stevigheid en de dikte van de matras zal wel aangepast worden in functie van de lichaamskenmerken van de persoon. Op een goed functionerende, in zones in te delen lattenbodem, hoort een schuimmatras. Later hebben we het meer over de verschillende schuimvormen. Latex geniet echter nog steeds onze voorkeur. Het is een zeer duurzaam en elastisch materiaal dat bij uitstek geschikt is in combinatie met een lattenbodem.
Latexmatrassen

Voor een tweepersoonsbed zullen altijd twee aparte lattenbodems gebruikt worden. Stel dat je met één lattenbodem een dubbel bed wil overbruggen, dan zullen de latten enerzijds zeer stevig moeten zijn. Anderzijds zal de lattenbodem geen correcte ondersteuning kunnen bieden aan beide slapers.  Want hoe moet één grote lattenbodem reageren als de ene partner op de buik slaapt terwijl de andere op de zijde slaapt? Wanneer beide partners niet al te zeer verschillen in lichaamskenmerken, dan is het meestal wel mogelijk om één grote latexmatras te kiezen. De belangrijkste functie wordt immers waargenomen door de ondersteunende lattenbodem terwijl de latexmatras een comfortzone is die de druk op de huid verdeelt over een grote oppervlakte.  Bovendien kunnen we je zelfs één grote latexmatras bieden die toch bestaat uit twee helften met verschillende zonering en/of hardheid. Sommige lattenbodems kunnen ook nog eens individueel aangepast worden naast de indeling in zones die ze al hadden.  Bovendien kan ook de stevigheid van de matras -zelfs per zone- gekozen worden.  Dat kan nuttig zijn voor mensen met een uitgesproken taille of brede schouders.

 

Een lattenbodem is geen lattenbodem...

Wij verstaan onder een lattenbodem echt wel niet zomaar elke constructie met latjes. Het moet een goed functionerende bodem zijn die bestaat uit kantelbare latten, liefst niet te dikke, in zones variërend in stevigheid en liefst met een hoge veerweg ook aan de rand. Heb je daarentegen een eenvoudige lattenbodem maar voldoende stevig aan de bekkenzone, dan zou je kunnen overwegen om een pocketveringmatras te gebruiken in plaats van een schuimmatras.