Spiraalveerbodem

Op een spiraalveerbodem hoort een pocketverenmatras. Onze adviseurs passen die aan jouw lichaam aan.

  • Uitstekend ventilerend en duurzaam
  • Op een potenstel of ingebouwd in een bedkader
  • Ook (elektrisch) verstelbaar

Spiraalveerbodems zijn matrasdragers die goed ventileren. Dit is een absoluut pluspunt. Ze zijn vervaardigd uit gevlochten metaaldraad, waardoor er veel lucht wordt doorgelaten. Deze metaaldraad mag lichtjes meegeven, maar moet ook wel opgespannen blijven. Als de bodem gaat doorbuigen als een hangmat, kan deze niet meer fungeren als draagvlak. Zo verlies je ook de positieve werking van de matras.

Als we aan spiraalveerbodems denken, associëren we die wel eens vaker met de 'ressorts' uit oma's tijd. Die waren echter vastgemaakt aan het voet- en hoofdeinde van een metalen kader waardoor dat hangmateffect ontstond. Dat is niet meer het geval bij de huidige generatie spiraalveerbodems die dwars opgespannen zijn. 

 

De spiraalveerbodem alléén is niet in staat een correcte wervelpositie te garanderen. Hier geldt hetzelfde als bij de boxspring : op deze bodem hoort dus eveneens een goede pocketverenmatras.

Een spiraalveerbodem kan stand-alone op een potenstel gezet worden zonder bedkader maar evengoed in een bedkader ingelegd worden.  

Zowel beschikbaar in vlakke varianten als in (elektrisch) verstelbare varianten.