Bedtextiel

Linnengoed

Gebruik aangepast linnengoed om het comfort van de matras te behouden en de levensduur te waarborgen.

Hoeslaken

Het is belangrijk dat het hoeslaken de flexibiliteit van de matras behoudt. Daarom werken we uitsluitend met een combinatie van katoen (97%) en elastan (3%). Voor een zacht comfort bieden wij dubbel geweven hoeslakens aan. Deze zijn niet alleen veel sterker, maar geven ook een veel aangenamer ligcomfort. Een hoeslaken met 100% katoen zit meestal te strak rond de matras, waardoor de matras té hard kan aanvoelen.

Matrasbeschermer

Een goede matrasbeschermer is goed ventilerend en wat dikker geweven dan een hoeslaken. Uw matras gaat daardoor langer meegaan en hygiënischer blijven. Let goed op dat deze beschermer geen plastieken laagje bevat. Hierop ga je heel gemakkelijk zweten. Als je toch één nodig hebt dat vocht kan tegenhouden, gebruik dan luchtdoorlatende materialen.

Speciale matrasbeschermers

* Anti-huistofmijt

Indien een standaard molton beschermer niet voldoende is, raden wij aan om een gespecialiseerde beschermer te gebruiken. Deze bevatten Purotex, een probiotica die actief alle bestandsdelen wegwerkt waar we allergisch aan zijn.

* Ventilatie

Voor een perfecte ventilatie gebruikt u best een beschermer die bestaat uit een honinggraatstructuur; hierdoor creeër je een luchtlaag tussen je lichaam en de matras langswaar vocht geëvacueerd kan worden.
Tevens kan deze beschermer uitgerust worden met Outlast: een materiaal vergelijkbaar met parafine dat uw lichaamstemperatuur constant houdt.