Gezond werken

Rugvriendelijke producten die een gezonde werkhouding nastreven

  • Test onze producten gratis bij je thuis of op het werk
  • Vraag een goed advies aan onze ergonomen
  • Laat je werkplek analyseren 

Lees meer 

Producten

Principes van gezond werken

Zitten is het nieuwe roken! Langdurig zitten leidt vaak tot gezondheidsproblemen. Met deze tips zit je goed:

  • Zit met een open heuphoek. Dit wil zeggen dat de hoek tussen je romp en je benen groter is dan 90°.
  • Stel de hoogte van je bureaustoel steeds in functie van de open heuphoek in.
  • Zorg ervoor dat de rugsteun van je bureaustoel de lage rug goed ondersteunt.
  • Regel de zitdiepte zodat je nog een vuist kan steken tussen je knieholte en de zitting.
  • Pas de bureauhoogte aan zodat je ellebogen in een hoek van ongeveer 90° zijn en de onderarmen correct ondersteund worden.
  • Stel je scherm in op ooghoogte. Als je rechtdoor kijkt, moet je de bovenrand van je scherm zien. 

De beste houding is de volgende. Blijf dus in beweging. Zet je bureaustoel nooit vast! Door voortdurend je zithouding te veranderen, krijg je een betere doorbloeding.

Wissel af tussen een actieve en passieve zithouding. De rug wordt bij passief zitten ondersteund door de rugleuning. Bij actief zitten komt de rug los van de rugleuning.

Waarom zou je bij Sit & Sleep een kantooroplossing kiezen?

Sit & Sleep zorgt voor een werkplek waar het gezond werken is. Waar je je efficiënt en zonder pijn kan concentreren op het belangrijkste : je werk! Onze gediplomeerde ergonomen staan borg voor het correcte advies. Jouw lichaam is daarbij het uitgangspunt : ze houden rekening met lichaamsfactoren als beenlengte, armlengte en gewicht en passen de stoel of bureau aan waar nodig is. Wat ben je immers met een technisch hoogstaande bureaustoel als het niet aan JOUW persoonlijke lichaamsbouw aangepast is of wanneer geen rekening werd gehouden met een bestaande rugpathologie ?

Indien gewenst komen we ook ter plaatse voor een ergonomische werkplekanalyse. Voor de keuze van een juiste bureaustoel zal het echter de meest efficiënte manier zijn als je langskomt in onze adviescentra. Daar hebben we meer dan 50 verschillende pasvormen en nemen we uitgebreid de tijd om je correct te informeren bij de keuze van je zitoplossing.