Zit-sta tafels

Een actieve werkplek met een zit-sta tafel

  • Proefplaatsing mogelijk
  • Vraag een goed advies aan onze kinesisten, ze zijn altijd aanwezig
  • Maatwerk mogelijk

           Lees meer   Producten

Functies van onze zit-sta tafels

Elektrisch in hoogte instelbaar

Buikuitsparing

Alle maten zijn mogelijk

We bieden bureaus aan in alle maten en vormen en ook op maat voor jou gemaakt. Vanzelfsprekend zijn we bekommerd om het design en de schoonheid van je bureau: dat is immers ook een deel van je welzijn, maar laten we wel eerlijk zijn: de functie is het allerbelangrijkst. Dat betekent: voldoende werkoppervlakte, voldoende werkdiepte voor een juiste kijkafstand en toetsenbordplaatsing maar vooral, vooral, vooral, de juiste hoogte! In België vinden de meeste gebruikers het “normaal” dat een “standaard”-hoogte van 75cm gekozen wordt? Zouden diezelfde gebruikers het normaal vinden om allemaal met een “standaard”-schoenmaat van 41 rond te lopen…?

Bij Sit & Sleep vind je volledig op maat gemaakte bureaus en maken we graag gebruik van een buikuitsparing voor een zalige armondersteuning.  

Hoe bepaal ik mijn bureauhoogte?

Voor het bepalen van de bureauhoogte moeten we even een ommetje maken langs de ideale zithoogte. De ideale zithoogte is afhankelijk van je beenlengte. Bij een klassieke stoel moet de zithoogte zodanig ingesteld worden dat de voeten plat op de grond kunnen rusten. Bij deze bureaustoelen is de hoek tussen boven-en onderlichaam meestal 90°. Met onze open-hoekstoelen bereik je een hogere werkpositie, omdat de hoek groter moet zijn dan 90° en het zitvlak meestal naar voren kantelt. Pas nadat je de ideale zithoogte hebt ingesteld, kan de juiste werkvlakhoogte bepaald worden en niet omgekeerd! De bedoeling is dat bij bureauwerk onder andere de musculus trapezius kan ontspannen omdat je met je ellebogen op het voldoende hoge werkblad kan rusten.  (zie figuur links hieronder). Daartoe laat je iemand anders de afstand meten van aan de grond tot je elleboogpunt en daar tel je 3 à 5cm bij.  Niet vergeten : éérst de stoel instellen en dààrna het werkvlak!  (zie figuur rechts hieronder)

Het werkvlak moet dus op zijn minst éénmaal in de hoogte instelbaar zijn. Het traject van verstelbaarheid is daarbij belangrijk. Een verstelbaarheid van bijvoorbeeld 68-78cm is enkel voor de kleinere gebruikers zinvol maar niet voor grotere mannen. Maar nog beter is het wanneer het werkvlak voortdurend van hoogte kan gewijzigd worden. Op die manier kan je dat ene werkvlak gebruiken met andere personen van verschillende lichaamslengte (bijvoorbeeld bij thuisgebruik met het gezin, in een desk-sharing principe of in een call-centeromgeving). Bovendien laat het ook toe om te kiezen uit een zittende, halfstaande of staande werkhouding zodat je voortdurend varieert in rugbelasting.