Gezond zitten

Rugvriendelijke producten die een gezonde zithouding nastreven, van aan het ontbijt tot aan de TV

  • Test onze producten gratis bij je thuis of op het werk
  • Vraag een goed advies aan onze kinesisten, ze zijn altijd aanwezig
  • Een perfecte oplossing voor élke zithouding

Lees meer

Producten

Bureaustoelen

Een bureaustoel kan er klassiek uitzien maar beschikt misschien wel over unieke eigenschappen. Kijk hier waar u op moet letten.

Bureaustoelen

De principes van gezond zitten

Principe 1 : breng variatie in je zithouding

Je kan niet spreken van één optimale zithouding. Elke houding die lang aangehouden wordt, veroorzaakt uiteindelijk problemen. Zelfs als je goed zit, moet je geregeld van houding kunnen veranderen zodat telkens andere structuren belast worden en de overige ondertussen de kans krijgen om te recupereren. Dit vermindert niet alleen de belasting op je rug, maar zorgt bovendien voor een trainingseffect van je spierkorset. Kies dus samen met ons resoluut voor een actief zitconcept! De beste houding is immers de volgende houding, de houding die erop volgt. Daarom nodigen onze stoelen je spontaan uit om van houding te veranderen of kiezen we werkplekken waar je ook makkelijk een staande met een zittende houding kan afwisselen. 

Principe 2 : openhoek zitten

Zit je op een horizontaal zitvlak, dan zal je rug vanzelf de neiging hebben om achteruit te bollen. Dat is een zeer belastende houding die op termijn onherstelbare slijtage veroorzaakt. Dit kan vermeden worden door het zitvlak van de stoel naar voren te kantelen zodat je knieën naar beneden wijzen. Dit wordt zitten onder een open heuphoek genoemd, vermits de hoek tussen je benen en je rug groter blijft dan 90°. Het bekken wordt daardoor minder naar achteren gekanteld en je rug kan gemakkelijker in een "rechte" positie gehouden worden. Eigenlijk spreken we liever van een neutrale holle rug of een fysiologische kromming. Daarnaast krijgen je organen meer ruimte en is de doorbloeding beter dan bij een klassieke 90°.