Ergonomische bureaustoelen

Ergonomische bureaustoelen voor thuis of op het werk

  • Test onze producten gratis bij je thuis of op het werk
  • Vraag een goed advies aan onze kinesisten, ze zijn altijd aanwezig
  • Productief, comfortabel en pijnvrij werken

Lees meer  Producten

Waarom zijn onze bureaustoelen de beste voor je rug?

Een correcte ondersteuning

Al onze stoelen zijn volledig persoonlijk instelbaar. Met onze kennis selecteren wij het beste type voor uw rug en stellen we deze perfect in.

Mogelijkheid om te bewegen

Al onze stoelen nodigen u uit om veel te bewegen en van houding te veranderen. Dit is essentieel om de druk op de wervelkolom zo laag mogelijk te houden.

Volledig persoonlijk instelbaar

Zithoogte, zitdiepte, rugleuninghoogte, weerstand van de beweging,... Alles wordt perfect op maat van uw lichaam ingesteld.

Meer dan 30 modellen...

Elke stoel doet op zijn manier wat wij willen: een correcte houding voorzien en veel bewegen. We kiezen samen met u welke stoel uit ons zeer ruim aanbod het beste bij u past.

Een goede stoel als basis van een gezonde werkhouding

Onze kantoorstoelen moeten, zoals boven reeds aangegeven, voldoen aan de principes van actief zitten en zitten met een open-heuphoek. Dat is een conditio sine qua non.  Daar lijken we misschien heel eigenwijs in want het merendeel van de verkochte stoelen op de markt heeft die eigenschappen gewoonweg niet.  Maar mensen met rugklachten begrijpen ons wel...  We hanteren bovendien strenge normen op het gebied van de hoogteverstelbaarheid van de stoel, van de lumbaalsteun, van de armleuningen, van de zitdiepte, etc… Vanzelfsprekend bieden we verschillende pasvormen aan voor grote, kleine, smalle, brede,…mensen. We onderscheiden drie hoofdtypes van kantoorstoelen elk met hun voor- en nadelen afhankelijk van de specifieke werksituatie. 

Onze stoelen beschikken over een kantelmechanisme, waarbij zowel zitvlak als rugleuning simultaan of afzonderlijk naar voor en naar achter (of in meerdere richtingen) kunnen kantelen. Het zitvlak volgt dan nagenoeg spontaan de bewegingen van het lichaam zonder dat dit bijkomende inspanningen vereist. Zo kan bijgevolg een actief zitpatroon ontwikkeld worden naast een open heuphoek. Een ergonomische bureaustoel moet tevens gekozen worden in functie van de lichaamsgestalte en het type van arbeid dat wordt verricht. Zitdiepte, zithoogte, armsteun, lendensteun, neksteun, gaslift, wieltjes... dienen hier zo goed mogelijk op te worden afgesteld. Wanneer je werkt in een L-opstelling van bureau of vaak draaibewegingen moet uitoefenen, is dit type stoelen vaak aangewezen omdat ze uitgerust zijn met wieltjes en een in de hoogte verstelbare, roterende gaslift. Zo is de stoel goed toegankelijk en voorkomt hij torsiebewegingen.

Meer weten over: