Ga voor een dynamisch zitpatroon en open heuphoek

Ga voor een dynamisch zitpatroon en een open heuphoek!

Een dynamisch zitpatroon!

Al onze stoelen nodigen je uit om veel te bewegen en van houding te veranderen. Zo verdelen we de belasting op je wervelkolom : je belast je tussenwervelschijven afwisselend en bevordert de rehydratatie, je stimuleert de doorbloeding van je weefsels, je traint ook je spieren en voorkomt verkramping en verkorting. Volgens de norm moeten stoelen beschikken over een hendel of knop om de bewegingsmechaniek uit te schakelen.  We merken dat heel wat mensen de stoel vastzetten in plaats van beweeglijk. Natuurlijk begrijpen we dat je geen onveilig gevoel wilt alsof je achterover valt wanneer je tegen je rugleuning leunt.

 Je mag uiteraard ook niet met je neus op je bureau geduwd worden. Dat heeft volgens ons echter alles te maken met een foutieve afregeling van de bewegingsweerstand. Zelfs kleine bewegingen zijn veééel beter dan geen. Verhoog dus desnoods de weerstand maar schakel de beweging absoluut niet uit!  Als het aan ons ligt zouden we het liefst die hendel er preventief afzagen... Daarom ook voorzien we uitgebreide instructie wanneer je de stoel in gebruik neemt. Lees meer.

Een open heuphoek!

Nog steeds wordt een hoek van 90° tussen romp en bovenbenen aangeraden als ideale zitpositie.  Dat is hopeloos verouderd. Om je lage rug neutraal hol te kunnen houden gaan we als sinds ons ontstaan in 1996 voor een open heuphoek.  Dat wil zeggen groter dan 90°.  De recente literatuur volgt ons daarin. Natuurlijk weten we dat het in het begin lijkt alsof

je met je neus op je bureau dreigt te vallen en dat het lijkt alsof je van het zitvlak afglijdt.  Alles heeft ook te maken met de juiste instellingen van de stoel.  Op deze types stoelen zijn heel wat aanpassingsmogelijkheden voorzien.  Als de stoel niet goed ingesteld staat, dan gaat heel wat van zijn potentieel verloren. Lees meer.