Ergonomische bureaustoel

Ergonomische bureaustoel

Niet iedereen zit zomaar goed op eender welke stoel. Een stoel wordt ook pas een goede, ergonomische stoel wanneer hij ingesteld is op jouw lichaamsbouw. Laat u daarom professioneel adviseren.

Ontdek de voordelen

  • Volledig persoonlijk instelbaar
  • Het zitvlak kan voorwaarts kantelen waardoor je steeds een open-heup-hoek bekomt
  • De stoel laat veel beweging toe zonder instabiel gevoel
  • Kwaliteit met 10 jaar garantie

Interesse in dit product?

Test het gratis bij je thuis!

Bekijk meer foto's

Dit type lijkt uiterlijk sterk op een standaard bureaustoel, maar wordt ergonomisch omdat hij aanpasbaar is en voorzien van de nodige technieken om aan onze basisvereisten te voldoen.

De stoel beschikt over een kantelmechanisme, waarbij zowel zitvlak, als rugleuning, simultaan of afzonderlijk, naar voor en naar achteren (of in meerdere richtingen) kunnen kantelen. Het zitvlak volgt dan nagenoeg spontaan de bewegingen van het lichaam zonder dat dit bijkomende inspanningen vereist. Zo kan bijgevolg een actief zitpatroon ontwikkeld worden naast een open heuphoek.  

 

Een ergonomische bureaustoel moet tevens gekozen worden in functie van de lichaamsgestalte en het type van arbeid dat wordt verricht. Zitdiepte, zithoogte, armsteun, lendensteun, neksteun, gaslift, wieltjes... dienen hierop te worden afgesteld.  Neem dus bijvoorbeeld geen 'standaard' gaslift maar kies een hoogtebereik in functie van je lichaamslengte.  Zo bieden wij gasveren aan met 4 verschillende hoogtebereiken. 'Normaal' toch?
Wanneer je werkt in een L-opstelling is dit type stoelen vaak een goede keuze omdat ze uitgerust zijn met wieltjes en een in de hoogte verstelbare, roterende gaslift. Zo is de stoel goed toegankelijk en draait hij makkelijk mee waardoor torsiebewegingen voorkomen worden.