Kniestoel

Kniestoel

Ben je op zoek naar een makkelijke, budgetvriendelijke maar toch ergonomische stoel? Een kniestoel kan dé oplossing zijn om bijvoorbeeld 's avonds thuis aan de eetkamertafel nog even die mails na te kijken of om af en toe van thuis uit te werken.

Ontdek de voordelen

  • Door de unieke vorm is het bijna onmogelijk om verkeerd te zitten
  • Het schommelmechanisme doet je veel bewegen
  • De ideale oplossing wanneer de tafelhoogte aan de lage kant is
  • Passe-partout voor het hele gezin

Interesse in dit product?

Test het gratis bij je thuis!

Bekijk meer foto's

Kniestoel

 

Deze stoelen zijn specifiek ontworpen om een correcte fysiologische zithouding aan te nemen met een open heuphoek. Hier is het zitvlak naar voor gekanteld en een dubbele kniesteun belet het afglijden van het zitoppervlak. Deze bewegende kniestoel zit compleet verschillend ten op zichte van de vaste kniestoelen. Het is de combinatie van een hellend zitvlak met kniesteunen en de schommel die zorgt voor een voortdurende verdeling van het lichaamsgewicht over je zitvlak en je knieën. Geen pijnlijke knieën of tintelende onderbenen meer!  

Door gebruik van de ‘spierpomp’ bij het bewegen vermijd je bovendien doorbloedingsproblemen in de onderbenen. 
Neerzitten en rechtstaan vergt enige oefening omdat de kniesteunen in de weg zitten.  Omdat een draai-as ontbreekt, zijn deze kniestoelen minder aangewezen voor een bureau in L-opstelling. Je loopt dan het risico teveel torsiebewegingen te maken. 
Indien je langdurig moet zitten, kies je best voor een model met een lendensteun. Zonder rugleuning moeten de rugspieren voortdurend actief zijn en raken ze uiteindelijk vermoeid. Een lendensteun kan dit helpen voorkomen en helpt alvast de juiste lordotische houding te behouden.