Zadelstoel

Zadelstoel

Een ideale zitoplossing voor werkbladen die hoger zijn dan gemiddeld of voor beroepen zoals kinesist, tandarts,...

Ontdek de voordelen

  • Ergonomische vorm van het zadel voor een groot zitcomfort
  • In hoogte instelbaar
  • Modellen zowel met als zonder wielen
  • Bij voorkeur met een balans functie voor voldoende beweging
  • Met of zonder rugleuning
zadelstoel salli rood met zwart

Interesse in dit product?

Test het gratis bij je thuis!

Bekijk meer foto's

Een zadelstoel is een goede oplossing om een grote open heup-hoek te bekomen zonder dat je kniesteunen nodig hebt om afglijden te beletten. De zadelvormige zitting verhindert hier immers het afglijden.
Hoe hoger je de stoel kan plaatsen, hoe beter deze eigenschap tot zijn recht kan komen. Uiteraard behoud je contact met de voetzolen of gebruik je een voetenbankje of voetenring als dat niet kan. Omgekeerd is dit niet de ideale stoelkeuze om louter aan een klassieke tafelhoogte te gebruiken omdat de heuphoek dan terug richting 90° gaat.
 

Maar hij is wel erg geschikt indien je moet werken aan werktafels van verschillende hoogten, bijvoorbeeld aan een tekentafel als sta-hulp en aan een klassiek voldoende hoog bureau. Sommige zadelstoelen zijn voorzien van een lendensteun die toelaat om langduriger in een correcte houding te werken. Zadelstoelen zijn onze favorieten aan zit/sta-tafels. Hieronder voorbeelden van zadelstoelen die idealiter gebruikt worden op hoge werkplekken : goudsmid, tandarts, kiné, chirurg, labo, mecanicien, in de industrie, horeca,...