Eetkamer-en keukenstoelen

Eetkamer-en keukenstoelen

Een keukentafel of eettafel is vaak een plaats waar meerdere mensen samenkomen. Huiswerk maken met de kinderen, gezelschapspellen spelen, met je familie vergaderen of samenkomen, de krant lezen, het voorbereidend werk voor het koken enzovoort. Voor je het weet, zit je toch gemakkelijk een uur aan deze tafel. Het is een plaats waar je dus best op een rugvriendelijke manier gaat zitten. Onze diverse stoelen helpen je hierbij. Je vindt ze in alle kleuren, maten en vormen. Uiteraard begeleiden we jou naar de juiste stoel voor jouw rug.

Rugvriendelijk zitten wil zeggen dat je best veel van houding verandert in je stoel, een goede ondersteuning voelt van de rug en een heuphoek groter dan 90° creëert. Vandaar dat er verschillende soorten stoelen zijn. Iedereen is immers anders gebouwd. Eetkamerstoelen moeten echter wel kunnen passen aan een tafel die een standaard hoogte heeft. Dit is vaak rond de 75cm hoogte. Normaal gezien moet een tafel aangepast worden aan de juiste zithoogte. Maar bij een keuken of eetkamertafel is dit vaak veel moeilijker omdat er zoveel verschillende mensen plaats nemen aan deze grote tafel. Vandaar dat de meeste eetkamerstoelen toch een vaste zithoogte hebben.

De stoelen rond een eettafel worden vaak vooral op een passieve manier gebruikt. Je wil immers ontspannen kunnen natafelen. Hiermee bedoelen we dat je achterover leunt in je stoel en de rugleuning volledig gaat opzoeken. Zo kom je los van de tafel waardoor de juiste hoogte hiervan minder belangrijk wordt. De rugleuning zal altijd achterwaarts bewegen waardoor de schouder achter de heup komt te staan. Op die manier maak je een openheuphoek groter dan 90°. Wanneer je actief gaat zitten, zal je vaak de voeten onderin de stoel moeten steken om zo de correcte openheuphoek te krijgen. De juiste stoel moet dit dan ook vlot toelaten. 

Meer weten over: