Relaxzetels

Rugvriendelijke producten voor een goede houding in je relaxzetel

  • Vraag een goed advies aan onze kinesisten, ze zijn altijd aanwezig
  • Ergonomisch verantwoord, maar natuurlijk ook mooi
  • Zetels in verschillende maten, zelfs maatwerk mogelijk
  • Tot 10 jaar garantie

                   Lees meer   Producten

Onze ergonomische relaxfuncties

Zithoogte

Zitdiepte

Hardheid

Vele salons zijn prachtig MAAR het zijn beeldhouwwerken om naar te kijken en niet om goed in te zitten… 

In de meeste salons waar je dus 's avonds moe inploft, krijg je geen goede ondersteuning omdat de lendensteun ontbreekt of omdat ze te diep zijn. Als je de spieren wilt ontspannen zak je bijgevolg automatisch onderuit in de gevreesde kyfotische houding. Hierdoor krijgen de tussenwervelschijven na hun zware dagtaak nog eens een enorm hoge belasting te verwerken als slaapmutsje.

Sit & Sleep kiest heel bewust voor zetels waar de zitdiepte beperkt is zodat je uitstekend rugcontact kan maken. 

Daarnaast kijken we ook naar zithoogte zodat je voeten plat de grond raken en letten we op de hoogte van de rugleuning en de plaatsing van de neksteun. Kleine mensen hebben vaak het probleem dat de neksteun niet in de nek komt maar dat juist het achterhoofd naar voren geduwd wordt terwijl grote mensen de neksteun tussen de schouders voelen priemen. De armleuningen dienen het gewicht van de armen te dragen waardoor nek- en schouderspieren voldoende kunnen ontspannen. Hierdoor kan je ook makkelijker een boek vasthouden. Waar het technisch kan, kiezen we voor lumbaalsteunen die opblaasbaar of aanpasbaar zijn.  De meeste zetels zijn in verschillende maten leverbaar zodat ze perfect passen bij JOUW lichaam. 

Meer weten over:

Bureaustoelen

Een bureaustoel kan er klassiek uitzien maar beschikt misschien wel over unieke eigenschappen. Kijk hier waar u op moet letten.

Bureaustoelen