U bent hier

Waar staat Sit & Sleep voor?

 

  1. Rugvriendelijke oplossingen voor gezond zitten, gezond slapen en gezond werken
  2. Onze kinesisten geven je graag én goed advies!
  3. Fundamentele wetenschappelijke kennis in ons vakdomein
  4. Eigen adviescentra in Leuven, Antwerpen en Hasselt

 

1. Rugvriendelijke oplossingen

Sit & Sleep zorgt voor producten die een gezonde zit- en slaaphouding nastreven en wil zo je levenskwaliteit verhogen. Van aan de ontbijttafel, in de wagen, op het werk, tot in je relaxzetel en je bed : telkens staat rugvriendelijkheid centraal. Een product moet in de eerste plaats functioneel zijn en je welzijn bevorderen, dan pas mag het ook mooi zijn. Niet omgekeerd.

gezond slapen : boxsprings met aangepaste pocketverenmatrassen
       

 

 

2. Onze kinesisten geven je graag én goed advies!

Onze kinesisten of ergonomen staan borg voor het correcte advies. Jouw lichaam is daarbij het uitgangspunt : ze houden rekening met lichaamsfactoren als lengte, gewicht, schouder-, heup- en taillebreedte en passen het systeem aan waar nodig is. Wat ben je immers met een technisch hoogstaande bureaustoel of een geavanceerd slaapsysteem als het niet aan jouw persoonlijke lichaamsbouw aangepast is of wanneer geen rekening werd gehouden met een bestaande rugpathologie?

Wij nemen alvast uitgebreid de tijd om je correct te informeren bij de keuze van je zit- of slaapoplossing. Voorzie dus makkelijk 1 uur voor :

  • de analyse van je situatie
  • het inschatten van je lichaamsprofiel en eventuele pathologie
  • het proefzitten/proefliggen en 
  • een gedetailleerde prijsofferte.

  

 

3. fundamentele wetenschappelijke kennis in ons vakdomein

We vinden het van belang om voeling te houden met de fundamentele wetenschappelijke kennis in ons vakdomein. Daarom organiseren we, begeleiden we wetenschappelijke onderzoeken en projecten rond ergonomie op school en de werkplek. We geven lezingen voor rugpatiënten, studenten, we informeren collega's-kinesisten en artsen. De bundeling van een deel van die kennis vind je in ons informatieboekje dat je hier gratis kan aanvragen.

We informeren niet alleen artsen en kinesisten uit de regio maar we houden contact  en worden ook aanbevolen om onze aanpak en resultaten door rugscholen.  

Hieronder zie je een onderzoek dat we (Harry Jacobs, Dries Elsen en Roeland Motmans) uitvoerden bij schoolkinderen en waar we het effect wilden weten op de zithouding van kinderen wanneer we de stoel en bankhoogten aanpasten.  Vervolgens lieten we al dan niet een actieve zitwig gebruiken en dat zowel bij luisterende, lees- en schrijfactiviteiten en louter schrijven.  Klik hier voor de link naar de wetenschappelijke publicatie.

         

 

 

4. Eigen adviescentra in Leuven, Antwerpen en Hasselt

Je kan terecht in ons adviescentrum te Leuven (1996), Antwerpen (2000) en Hasselt (2007) waar altijd kinesisten en ergonomen aanwezig zijn voor een correct inzichtelijk advies. In onze tevredenheidsgarantie lees je hoe we het aanpakken om je een tevreden klant te maken. Je hebt bovendien de mogelijkheid de meeste van onze producten gratis uit te proberen : de Sit & Sleep test-service. In het enorme aanbod zie je zo als consument terug het bos door de bomen en ben je vooral zeker van een oplossing die hélpt! 

 

Vermijd best de drukke weekends. Tijdens de week bestaat overigens de mogelijkheid om een afspraak te maken. Om je bezoek aan onze adviescentra op een heel efficiënte manier te laten verlopen, vragen we je om onderstaande checklists even te bekijken vooaleer je langskomt