U bent hier

Waar staat Sit & Sleep voor?

 

  1. Rugvriendelijke oplossingen voor gezond zitten, gezond slapen en gezond werken
  2. Onze kinesisten geven je graag én goed advies!
  3. Fundamentele wetenschappelijke kennis in ons vakdomein
  4. Eigen adviescentra in Leuven, Antwerpen en Hasselt

 

1. Rugvriendelijke oplossingen

Sit & Sleep zorgt voor producten die een gezonde zit- en slaaphouding nastreven en wil zo je levenskwaliteit verhogen. Van aan de ontbijttafel, in de wagen, op het werk, tot in je relaxzetel en je bed : telkens staat rugvriendelijkheid centraal. Een product moet in de eerste plaats functioneel zijn en je welzijn bevorderen, dan pas mag het ook mooi zijn. Niet omgekeerd.

gezond zitten studente op kniebalansstoel in open hoekpositie gezond zitten en relaxen man in relaxzetel gravity in psoas of trendelenburghouding sofaconcept_compilatie_2.jpg gezond slapen boxsprings met aangepaste pocketverenmatrassen gezond werken zit/sta bureau elektrisch in de hoogte verstelbaar
gezond zitten in de eetkamer actulum bewegende eetkamerstoelen
sofaconcept_compilatie_4.jpg
gezond slapen lattenbodem aangepast aan de morfologie van de slaper image-9.jpg gezond werken flexwerkplek in de hoogte verstelbaar met buikuitsparingen
gezond zitten in de eetkamer actulum bewegende eetkamerstoelen gezond zitten en relaxen vrouw in zalige relaxzetel met uitstekende nekondersteuning gezond slapen lattenbodem aangepast aan de morfologie van de slaper gezond zitten en relaxen relaxzetel met geintegreerde voetenbank kantelbare neksteun en opblaasbare lendensteun gezond werken flexwerkplek in de hoogte verstelbaar met buikuitsparingen

 

2. Onze kinesisten geven je graag én goed advies!

Onze kinesisten of ergonomen staan borg voor het correcte advies. Jouw lichaam is daarbij het uitgangspunt : ze houden rekening met lichaamsfactoren als lengte, gewicht, schouder-, heup- en taillebreedte en passen het systeem aan waar nodig is. Wat ben je immers met een technisch hoogstaande bureaustoel of een geavanceerd slaapsysteem als het niet aan jouw persoonlijke lichaamsbouw aangepast is of wanneer geen rekening werd gehouden met een bestaande rugpathologie?

Vanzelfsprekend kunnen niet alleen mensen met rugpijn bij ons terecht. Integendeel, rugbeschadiging is vaak onomkeerbaar en daarom is preventie van rugklachten bij gezonde mensen juist heel belangrijk.

Wij nemen alvast uitgebreid de tijd om je correct te informeren bij de keuze van je zit- of slaapoplossing. Voorzie dus makkelijk 1 uur voor :

  • de analyse van je situatie
  • het inschatten van je lichaamsprofiel en eventuele pathologie
  • het proefzitten/proefliggen en 
  • een gedetailleerde prijsofferte.
onze kinesisten geven je graagen goed advies 01 onze kinesisten geven je graag en goed advies 02 onze kinesisten geven je graag en goed advies 03

  

 

3. Fundamentele wetenschappelijke kennis in ons vakdomein

We vinden het belangrijk om voeling te houden met de fundamentele wetenschappelijke kennis in ons vakdomein. Daarom organiseren we en begeleiden we wetenschappelijke onderzoeken en projecten rond ergonomie op school en de werkplek. We geven lezingen voor rugpatiënten, studenten, we informeren collega-kinesisten en artsen. De bundeling van een deel van die kennis vind je in ons informatieboekje dat je hier gratis kan aanvragen.

We informeren niet alleen artsen en kinesisten uit de regio maar we houden contact  en worden ook aanbevolen om onze aanpak en resultaten door rugscholen.  

Hieronder zie je een onderzoek dat we (Harry Jacobs, Dries Elsen en Roeland Motmans) uitvoerden bij schoolkinderen. We wilden het effect onderzoeken op de zithouding van kinderen wanneer we de stoel en bankhoogten aanpasten.  Vervolgens lieten we al dan niet een actieve zitwig gebruiken.  Dat pasten we toe op zowel luisterende, lees- en schrijfactiviteiten en louter schrijven.  Klik hier voor de link naar de wetenschappelijke publicatie.

onderzoek naar open hoek en aangepast schoolmeubilair bij kinderen 01 onderzoek naar open hoek en aangepast schoolmeubilair bij kinderen 02 onderzoek naar open hoek en aangepast schoolmeubilair bij kinderen 03 onderzoek naar open hoek en aangepast schoolmeubilair bij kinderen 04 onderzoek naar open hoek en aangepast schoolmeubilair bij kinderen 05
         

 

 

4. Eigen adviescentra in Antwerpen, Leuven en Hasselt

Je kan terecht in ons adviescentrum te Antwerpen (sinds 2000), Leuven (sinds 1996) en Hasselt (sinds 2007) waar altijd kinesisten en ergonomen aanwezig zijn voor een correct inzichtelijk advies. In onze tevredenheidsgarantie lees je hoe we het aanpakken om je een tevreden klant te maken. Je hebt bovendien de mogelijkheid de meeste van onze producten gratis uit te proberen : de Sit & Sleep test-service. In het enorme aanbod zie je zo als consument terug het bos door de bomen en ben je vooral zeker van een oplossing die hélpt! 

Vermijd best de drukke weekends. Kan je toch onmogelijk tijdens onze openingsuren, dan bestaat de mogelijkheid om een afspraak te maken buiten onze openingsuren. Tijdens de openingsuren een afspraak maken, is moeilijk gebleken omdat we het niet fair vinden om klanten waar je mee bezig bent te moeten laten staan voor afspraken. Sta je 's ochtends echter als eerste aan de deur, dan word je uiteraard ook als eerste geholpen. Om je bezoek aan onze adviescentra op een heel efficiënte manier te laten verlopen, vragen we je om onderstaande checklists even te bekijken vooraleer je langskomt

sit & sleep antwerpen de advieszaak voor ergonomisch zitten en slapen 01 sit & sleep antwerpen de advieszaak voor ergonomisch zitten en slapen 03

▼ verder lezen naar gezond zitten

 

Ergonomie?

"Ergonomie is de wetenschappelijke discipline die de interactie tussen de mens en andere elementen van een systeem in kaart brengt.

Het is het beroep dat ontwerptheorie, ontwerpprincipes, gegevens en methodes van ontwerp toepast met de bedoeling om zodanig te ontwerpen dat het menselijk welzijn en de globale prestatie van het systeem geoptimaliseerd wordt."  (definitie naar de International Ergonomics Association.)

Daarom IS een product op zich niet ergonomisch maar dat WORDT het pas als het aangepast is aan de gebruiker en zijn/haar omgeving.  (Harry Jacobs)