Verschillende mogelijke aanpassingen

APPR Zitsysteem

Een relax met ingebouwd APPR systeem beschikt over speciale drukverdelende en positionerings luchtelementen.

In de zitting is het bekende ROHO Quadtro Select Antidecubitus zitkussen verwerkt. 

In de rugleuning zijn diverse opblaasbare compartimenten verwerkt, waarmee iemand zeer individueel kan worden gepositioneerd. 

De lucht kan in de luchtkussens worden ingebracht middels een kleine handpomp. Zowel in de zitting als in de rugleuning blijft een geringe hoeveelheid lucht constant in beweging en past zich aan, aan de houding die de persoon aanneemt (constant reducerende krachten).

De relax met APPR systeem is normaal gestoffeerd met een ritssluiting, zodat aan de buitenkant van de fauteuil niet zichtbaar is dat er opblaasbare luchtcomponenten in de fauteuil aanwezig zijn.

Arthrodese zitting

De arthrodese-zitting wordt onder andere toegepast voor mensen met bijvoorbeeld een beenprothese en/of een bewegingsbeperking van de heup of knie.

Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een bewegingsbeperking van de knie, waarbij het onderbeen ten opzichte van het bovenbeen onvoldoende gebogen kan worden, is voor dit been vaak een lagere zithoogte gewenst dan voor het gezonde been. Een standaard zitting biedt in zo’n situatie geen adequate beenondersteuning cq. zithouding. De arthrodese-zitting zorgt ervoor dat het aangedane been op een ergonomisch verantwoorde hoogte wordt ondersteund. 

Naar behoefte kan deze zitting links, rechts of aan beide zijden in arthrodesestijl worden uitgevoerd. Met een geopende voetenbank kan men deze aan de onderzijde van de zitting instellen (bereik ca. 8 cm). In combinatie met de onafhankelijke rugverstelling kan men de juiste rughoek bepalen. 

Bij het uitkomen van de voetenbank komt de zitting automatisch omhoog voor een goede beenondersteuning en kan men d.m.v. de rugverstelling weer dezelfde hoek verkrijgen als dit gewenst is. 

Om een goed comfort te realiseren bij een arthrodese zitting wordt een inleg van Intelli-Gel gebruikt op een gesingeld zittingraam.

Hemiplegie armsteun

Deze armsteun is speciaal ontwikkeld voor mensen met een halfzijdige verlamming.

Een veel voorkomend probleem bij mensen met een hemiplegie is een pijnlijke schouder, onderarm en/of hand. Deze klachten ontstaan onder meer door een parese of spasticiteit. 

Door de individuele opbouw van een zogenaamde hemiplegie armleuning, ontstaat een optimale ondersteuning waardoor de pijn wordt verminderd.

De hemiplegiearmleuning is opgebouwd uit een kunststof basisschaal met verschillende ondersteuningsvormen.
Afhankelijk van de individuele eisen kan voor een specifieke ondersteuningsvorm worden gekozen.

Er zijn 3 soorten; pronatie, suppinatie en vlak.

  • Vlak: een armleuning voor een goede armopvang met extra zijdelingse ondersteuning. Komvormig gepolsterd en bekleed in zwart skai. 
  • Pronatie: idem als vlak, echter voorzien van handbolling.
  • Suppinatie: idem als vlak, echter voorzien van een halve handbolling.

ILP rugleuning

ILP staat voor: Individuele laterale polsterrugleuning. In deze rugleuning wordt met schuimpelotten een individuele rugaanpassing gemaakt.

Er zijn schuimpelotten in diverse materialen en in diverse maten mogelijk.

Met behulp van een speciale passtoel kan ter plaatse de juiste individuele rugondersteuning worden bepaald.

De rugleuning kan opengestoffeerd geleverd worden, waarbij ter plekke bij uitlevering de schuimpelotten op de juiste positie geplaatst kunnen worden. De bekleding wordt er  hierna overheen geplaatst.

Wanneer de pelotten op rugleuning in de fabriek op de juiste positie (volgens werktekening) geplaatst kunnen worden, kan de rugleuning volgens de standaard wijze geheel op maat gestoffeerd worden.

Zwenkbaar, wegklapbaar zijpand

Met behulp van het wegklapbare, zwenkbare zijpand kan een rolstoelgebruiker een eenvoudige transfer maken. Het wegklapsysteem kan aan één of aan beide zijden van de Fitform 570 Vario worden gemonteerd.

Wanneer het handmatig bedienen van het wegklapbare zijpand te zwaar is, kan een elektrisch wegklapbaar zijpand worden ingezet. Deze wordt bediend met een speciaal handbedieningskastje. Het zijpand wordt dan door een motor langzaam opgetild.