Wat is een boxspring?

Een boxspring is een Engelse benaming voor een bedbodem, letterlijk “een doos met metalen veren”. In de doos of de "beddenbak" worden metalen veren geplaatst en afgewerkt met een toplaag. Het geheel wordt dan bekleed met stof of leder. Deze boxspring in combinatie met een matras geeft de look van een “hotelbed”. 

Boxsprings zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit de slaapwereld. Vele slaapwinkels bieden zelfs geen andere slaapsystemen meer aan. Ook op hotel is de kans groot dat je op een boxspring komt te liggen.
Is dit dan werkelijk het best mogelijke bed? En waar moet je allemaal op letten?

Een gezoneerde boxspring of niet?

De meest voorkomende veren in de boxsprings zijn bonell-veren, pocketveren, endless-veren, micro-pocketveren. Welke veer je kiest is, afhankelijk van de matras die je wil. Hoe groter het aanpassingsvermogen van de veren is in functie van je lichaamsbouw en je slaaphouding, hoe minder de bovenliggende matras een ondersteunende functie moet hebben. Denk dan maar aan het zogenaamde Scandinavisch slapen waarbij een toppertje rechtstreeks op de boxspring wordt gelegd zonder bijkomende matras. 

Wij zijn zelf voorstander om de voornaamste ondersteuning en drukverdeling vanuit de matras te organiseren. De boxspring mag dan een egale, stevigere matrasdrager zijn. Zonering in de boxspring is dan niet op zich nodig maar draagt soms toch extra bij. De veren in de boxspring zijn liefst zo duurzaam dat de boxspring toch een paar matrassen meegaat.

voetbord boxspring

kies je voetbord (optioneel)

Zeker niet verplicht, maar het kan een leuke look and feel geven aan je boxspring. 

2. De matras

de pocketverenmatras verricht nagenoeg alle werk van ondersteuning, drukverdeling en slaapklimaat. Op een boxspring hoort een uitstekende pocketverenmatras Onze specialisten adviseren je graag welke matras bij jouw lichaamsbouw en slaaphouding past.

Het belang van de matras

Vaak krijgen we de vraag: is een boxspring goed voor de rug? Het antwoord wordt bijna volledig bepaald door een andere vraag: welke matras ligt er op de boxspring? 

Hoewel een boxspring uit verschillende zones kan bestaan, zal de matras bijna al het werk gaan doen. Zowel op vlak van ondersteuning als op vlak van comfort. Laat je dus niet alleen maar leiden door look en design, maar kijk kritisch naar de slaapoplossing die aangeboden wordt. De enige juiste keuze is een pocketverenmatras. Bij dit type komt de ondersteuning en het comfort volledig uit de matras zelf, ideaal dus voor op een boxspring.

 

pocket op maat gepersonaliseerd

Kies een matras op maat

Wist je dat een pocketverenmatras volledig op maat kan van je rug? Dankzij ons innovatief systeem kunnen onze adviseurs de matras aanpassen in functie van jouw lichaamsbouw. Zelfs na de aankoop van je matras staan we klaar om je verder te helpen. De aanpassingen kunnen namelijk ten allen tijde gebeuren, wat maakt dat je gedurende de levensduur van de matras kan rekenen op pijnvrije nachten.

Hoe kies ik de juiste matras?

3. De topper

Bovenop de boxspring en matras maakt dan het plaatje compleet in de hoofden van de consument. Een topper is optioneel en fijn in bepaalde gevallen. Laat je adviseren. De afstemming van de 3 lagen op elkaar bepalen het eindresultaat. Je bent niets met een topper op een doorzakkende matras en boxspring.

Aanbiedingen

Indien de productgroup aanbiedingen heeft, worden die hier getoond