Hoeslaken

elastische ,duurzame hoeslakens

Het is belangrijk dat het hoeslaken de flexibiliteit van de matras behoudt. Daarom werken we uitsluitend met een combinatie van katoen (97%) en elastan (3%). Voor een zacht comfort bieden wij dubbel geweven hoeslakens aan. Deze zijn niet alleen veel sterker, maar geven ook een veel aangenamer ligcomfort. Een hoeslaken met 100% katoen zit meestal te strak rond de matras, waardoor de matras té hard kan aanvoelen.

Matrasbeschermer

matrasbeschermer katoen

Een goede matrasbeschermer is goed ventilerend en wat dikker geweven dan een hoeslaken. Uw matras gaat daardoor langer meegaan en hygiënischer blijven. Let goed op dat deze beschermer geen plastieken laagje bevat. Hierop ga je heel gemakkelijk zweten. Als je toch één nodig hebt dat vocht kan tegenhouden, gebruik dan luchtdoorlatende materialen.

Kies voor elastische hoeslakens

bedtextiel op maat

Onderschat het effect van een hoeslaken niet op jouw slaapcomfort. Het heeft namelijk een enorme invloed op de punt elasticiteit van de matras. Stel dat je een perfect aangemeten matras hebt met een zachte schouderzone, dan kan een slecht hoeslaken dit gaan tegenwerken en tóch teveel druk geven aan de schouders, ondanks een perfecte matras Een hoeslaken dat bestaat uit 100% katoen stretch niet en kan je dus best vermijden. Kies voor minstens 3% elastaan.

Wanneer klanten na de aankoop van een bed niet tevreden zijn, ligt de oorzaak vaak aan het gebruik van een hoeslaken dat niet stretcht

Advies nodig van een specialist?

bedtextoiel op maat

Speciale matrasbeschermers

Anti-huistofmijt

Indien een standaard molton beschermer niet voldoende is, raden wij aan om een gespecialiseerde beschermer te gebruiken. Deze bevatten Purotex, een probiotica die actief alle bestandsdelen wegwerkt waar we allergisch aan zijn.

* Ventilatie

Voor een perfecte ventilatie gebruikt u best een beschermer die bestaat uit een honinggraatstructuur; hierdoor creeër je een luchtlaag tussen je lichaam en de matras langswaar vocht geëvacueerd kan worden.
Tevens kan deze beschermer uitgerust worden met Outlast: een materiaal vergelijkbaar met parafine dat uw lichaamstemperatuur constant houdt.