Boxspring

Ontdek hier alles over de boxspring

  • Wat is een boxspring juist?
  • Waarop moet ik letten bij de aankoop van een boxspring? 
  • Is een boxspring goed voor mijn rug?

Wat is een boxspring

Een boxspring is een volledig gestoffeerd ligvlak, met binnenin veren. Dit kunnen pocketveren of bonnelveren zijn. Deze veren hebben doorgaans allemaal dezelfde hoogte en hardheid, waardoor je een egaal vlak krijgt. Hierdoor wordt ook meteen de grootste mythe ontkracht: een boxspring bepaalt niet je slaapkwaliteit.

Het is een goed ondersteunend ligvlak voor een pocketverenmatras die erop komt te liggen. Dit is de enige juiste keuze van matras op een boxspring: je lichaam bestaat uit verschillende contouren en de vlakke boxspring kan deze niet volgen. Je hebt dus een goede pocktverenmatras nodig om de correcte ondersteuning aan je rug te kunnen bieden.

waarop moet ik letten bij de aankoop van een boxspring?

Zoals gezegd heeft een boxspring geen invloed op je slaapcomfort of ondersteuning van je rug. Je kan dus zelf een model kiezen wat je simpelweg het mooiste vindt. Uiteraard kan je ook best navragen naar de kwaliteit. Pocketveren hebben een hogere kwaliteit dan bonnelveren, dit gaat naar levensduur een groot verschil maken. 

Denk bij de aankoop van een boxpspring toch ook even na of je niet zou kiezen voor de ondersteuning vanuit een lattenbodem. Kijk hier wat de voordelen daarvan zijn.

is een boxspring goed voor mijn rug?

Zoals eerder aangehaald hierboven speelt de boxspring op zich geen enkele rol bij de rugondersteuning. Deze gaat volledig bepaald worden door de pockterverenmatras die erop komt te liggen.

Laat je dus niet leiden door mooie praatjes, het enige wat een boxspring doet is een mooi ligvlak zijn voor deze matras.